Hjemmelagde wienerbrød - Hjemmelagde wienerbrød er det beste som finnes! Litt arbeidskrevende er de, men det er det verdt - for du verden så godt de smaker!
Foto: Foto: Anders Martinsen

Hjemmelagde wienerbrød

Hjemmelagde wienerbrød er det beste som finnes! Litt arbeidskrevende er de, men det er det verdt - for du verden så godt de smaker!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Start med å røre gjæren ut i kald melk. Tilsett deretter sukker, vispet egg og mel. Bland deigen godt, men ikke elt den for mye. La deigen hvile i 30 minutter.

Kjevle deigen ut til et kvadrat på ca 30 x 30 cm. Bruk nok mel til at deigen ikke setter seg fast. Bruk en ostehøvel til å høvle smøret med. Legg smør på 2/3 av deigen. Brett den delen av deigen som er uten smør inn mot midten og deretter den siste 1/3.

Kjevle ut et nytt kvadrat, skjær mer smør og gjenta prosessen som sist.

Gjør dette en gang til.

La deigen så hvile i kjøleskapet i 15 min. Lag vaniljekremen etter anvisning på pakken.

Kjevle deigen til et rektangel, ca. 1 cm tykk. Skjær deigen i 2 cm tykke remser. Tvinn hver remse og form den til et åttetall.

Legg deigemnene på en bakepapirkledd plate og la dem etterheve under plast i ca. 30 min.

Ha en liten skje vaniljekrem i den ene åttetallsgropen og litt bringebærsyltetøy i den andre. Pensle med egg og stek wienerbrødene ved 225 grader i ca. 10 min.

Avkjøles på rist. Pyntes med melisglasur om ønskelig.

Wienerbrødene kan fryses.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 180 min
Wienerbrød