Hjemmelagede fiskeboller i hvitsaus med karristekt flesk

Hjemmelagede fiskeboller i hvitsaus med karristekt flesk

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Hentet fra boken "Den opprinnelige maten" av Arne Brimi Skjær fisken i biter, avkjøl godt før den kjøres til farse i kjkkenmaskin sammen med salt og potetmel. Slipp noen isbiter i underveis for å kjøle ned deigen. Ta farsen ut, legg over i en rommelig bolle, avkjøl på nytt i ca 30 min. Spe farsen med kald melk, rør inn litt om gangen. Form til boller med to store skjeer som blir dyppa i kaldt vann med jevne mellomrom, eller form bolene i hånda. Slipp de ferdigformede bollene ned i sausekjelen og la dem trekke ferdig. Hvitsaus: Smelt smør i en kjele, dryss i mel og karri, fres lett uten å brenne. Spe med melk eller fiskekraft. Kok opp under omrøring, smak til, la småkoke i 10 min. Karristekt flesk: Smelt litt smør i en panne, dryss i godt med karri og fres godt. Legg i terninger av lettsaltet flesk eller bacon. Stek godt i karrismøret. Arne Brimi`s serveringstips: Server herlegheita med rivne gulrøter og poteter attåt fiskebollane. Fiskebollar er kanskje det mest reale farseproduktet av fisk. Lær deg det og du kan gå laus på andre retter av fiskefarse med fine namn.

Kanskje disse også frister?