Hjemmelaget is på lur -

Hjemmelaget is på lur

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Mange tror at man trenger ismaskin eller sorbetmaskin for å lage is hjemme, men det behøver man ikke. Vi vil her vise en grunnmåte å lage is på som kokkene kaller isparfait. Den kan lett varieres med mange smaker. Pisk fløten nesten stiv - den skal ikke bli helt fast - og sett den kaldt. Kok opp vann og sukker med vaniljestang delt i to på langs. Frøene skrapes ut, og ha i både frø og stang i sukkerlaken. Laken skal koke i ca 5 minutter, til den blir seig i konsistensen. Hvitpisk eggeplommer og spe med den varme sukkerlaken. Pisk dette til eggedosisen er romtemperert. Bland den piskede fløten i eggeblandingen og rør forsiktig med en slikkepott. Helle denne massen i en form og sett den på frys til den stivner, og vips så har du hjemmelaget is. Sjokolade- og cognacis: Samme oppskrift, men til slutt vender man inn smeltet sjokolade og litt cognac. Jordbæris: Samme oppskrift, men bruk frosne jordbær istedenfor vanilje i sukkerlaken.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold