Hjemmelaget karamellpudding -

Hjemmelaget karamellpudding

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Ha sukkeret i en randform, og sett den på en middels varm kokeplate. Varm opp sukkeret til det har smeltet og er kastanjebrunt. Drei formen slik at den glasseres rundt det hele. Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestang (splittet på langs). Avkjøl blandingen og rør inn lett piskede egg. Sil blandingen over i den glasserte formen. La formen stå i 10 minutter før den settes i ovnen (røren "setter" seg, hindrer luftbobler). Stek karamellpuddingen ved 125 °C i vannbad (dvs. at formen står i langpanne med vann inni ovnen) i ca. 2 timer. Steker du karamellpudding i større form eller steker flere former om gangen, må du beregne lenger steketid. Mot slutten av steketiden kan du kjenne med baksiden av en vætet skje om overflaten er fast. I så fall er puddingen ferdig. Avkjøl i formen til neste dag. Hvelv karamellpuddingen på et fat med kant for å beholde karamellsausen. Pynt med krem og blader av sitronmelisse.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 240 min
Ekte karamellpudding