Hjemmelaget karamellpudding

Hjemmelaget karamellpudding

Christopher Sjuve
180 minutter
Dessert

Ingredienser

6 porsjoner

Slik gjør du det:

Ha sukkeret i en randform, og sett den på en middels varm kokeplate. Varm opp sukkeret til det har smeltet og er kastanjebrunt. Drei formen slik at den glasseres rundt det hele. Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestang (splittet på langs). Avkjøl blandingen og rør inn lett piskede egg. Sil blandingen over i den glasserte formen. La formen stå i 10 minutter før den settes i ovnen (røren "setter" seg, hindrer luftbobler). Stek karamellpuddingen ved 125 °C i vannbad (dvs. at formen står i langpanne med vann inni ovnen) i ca. 2 timer. Steker du karamellpudding i større form eller steker flere former om gangen, må du beregne lenger steketid. Mot slutten av steketiden kan du kjenne med baksiden av en vætet skje om overflaten er fast. I så fall er puddingen ferdig. Avkjøl i formen til neste dag. Hvelv karamellpuddingen på et fat med kant for å beholde karamellsausen. Pynt med krem og blader av sitronmelisse.