Hjemmelaget marsipan - Hva er vel en jul uten marsipan? Kan vel ikke bli bedre når du dypper dem i sjokolade og topper dem med sjøsalt og raw lakris-pulver. Nyt!
Foto: Manuela Kjeilen

Hjemmelaget marsipan

Hva er vel en jul uten marsipan? Kan vel ikke bli bedre når du dypper dem i sjokolade og topper dem med sjøsalt og raw lakris-pulver. Nyt!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Marsipankuler

  • Mal mandlene fint i en kjøkkenmaskin.
  • Tilsett melis og mal blandingen en gang til.
  • Tilsett eggehvite ( bruk kun 2, om du trenger mer tilsett litt å litt) vanilje og gi det ett par puls til i kjøkkenmaskinen til det blir en til en fast masse.
  • Form marsipan massen til jevnstore kuler kuler med hendene og litt melis.
  • Legg marsipan kulene på et brett, dekk det til med plastfolie og sett i kjøleskapet i et par timer.

Pynt

  • Smelt mørk sjokoladen sammen med delfiafett eller annen matfett i en metall bolle over vannbad.
  • Dypp de kalde marsipan kulene raskt i sjokoladen ved hjelp av to gafler og legg dem tilbake på brettet med bakepapir.
  • Dryss over sjøsalt, raw lakris, til pynt før sjokoladen setter seg, slik at det fester seg godt til sjokoladen.
  • Ha litt smeltet sjokolade i et lite sprøytepose og klipp en lite hull i på enden av sprøytepose lag sikk-sakk mønster på toppen av hver marsipan kulle.

Oppbevares i kjøleskapet.

Oppskriften gir cirka 40-45 marsipankuler.

Oppskrift:

Passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.