Hjemmelaget saft -
Foto: Kim Holthe

Hjemmelaget saft

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Bær som skal saftes bør være av fin kvalitet og fullmodne. Da blir utbyttet stort, og saften får en fin smak og aroma. Forskjellige frukt- og bærslag kan saftes hver for seg eller blandes to eller flere slag. Oppbevar saft mørkt og kjølig. Damsafting er den enkleste og mest brukte saftemetode, men er mest egnet for små porsjoner - fra 3-5 kg. bær/frukt om gangen. Framgangsmåte: Du trenger en dampkoker til safting. Fyll opp vannkjelen med vann til ca. 3 cm fra kanten. Sett beholderen over. Fyll bær/frukt over i beholderen lagvis med sukker. Ved å bruke sukker får vi et større saftutbytte og en bedre smak. Lokket legges tett på. Vannet skal småkoke. Bærene skal dampes til de har saftet seg godt og skiftet farge. For å få en fyldig saft beregnes ca. 1,5 times dampetid. Saften fylles over på flasker med en gang den er ferdig. Sukkermengden er en smaksak. Generelt avbefalt sukkermengde til safting er 100-150 g sukker per kg bær. Vannmengde pr. kg. bær/frukt: Bringebær ca. 1 dl Rips ca. 3 dl Solbær ca. 4-5 dl Kirsebær ca. 3 dl Blåbær ca. 1 dl Tyttebær ca 3 dl

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 45 min
Stikkelsbærgelè