Hjemmelaget vaniljeis - Hjemmelaget iskrem uten bruk av ismaskin.
Foto: Elin Vatnar Nilsen

Hjemmelaget vaniljeis

Hjemmelaget iskrem uten bruk av ismaskin.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Hell melk og kremfløte i en kjele. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene (stang og frø has i kjelen). Gi fløtemelken et oppkok. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Fjern den hele vaniljestangen og hell melkeblandingen i eggedosisen under omrøring. Hell alt tilbake i kjelen og rør over svak varme til det begynner å tykne. (Pass på at det ikke koker, da vil det skille seg og bli eggerøre). 

Sett kjelen i iskaldt vann og rør til det er avkjølt. Har du ismaskin bruker du den herifra. Hvis du ikke har ismaskin, hell blandingen i en bolle som settes i fryseren. Rør i bollen 2-3 ganger under innfrysning (ca. annenhver time. Gjøres for å bryte opp de store iskrystallene). 

Oppskrift:

Besøk bloggen min her

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Pikekyss
fav Tid: 180 min
Øl-iskrem
fav Tid: 180 min
Blåbærparfait