Hjertecookies - Søte småkjeks med melisglasur. Smelter på tunga og går rett til hjertet.
Foto: Elin Vatnar Nilsen

Hjertecookies

Søte småkjeks med melisglasur. Smelter på tunga og går rett til hjertet.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser
4 porsjoner

150 g smør

100 g melis

200 g hvetemel

1 ts vaniljesukker

1 stk egg

Annonse

Slik gjør du det:

Smuldre sammen mel, melis, mykt smør og vaniljesukker. Bruk gjerne hendene.Tilsett egget. Kna sammen til du har en deig og legg i kjøleskap i ca. en time. 

Kjevle ca. 2-3 mm tykt og stikk ut hjerter. Stekes på 170 grader til de har gyllen farge (7-10 minutter).

Glasur: Sikt 3-4 dl melis og bland med 1 eggehvite. Jeg bruker en håndmikser for å få en fin konsistens. Tilsett 2-3 dråper med sitron mot slutten.

Lag to typer glasur, en fast og en som er litt mer rennende (tilsett et par dråper vann). 

Den faste glasuren sprøyter du på ytterst. Ta litt av den hvite glasuren og farge den rød.

Ha i et eget kremmerhus og sprøyt på små dråper. Dra en spiss gjenstand gjennom dråpen, slik at det blir et hjerte. 

Oppskrift:

Besøk bloggen min her

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 60 min
Kvikklunsjkake
fav Tid: 30 min
Pannekaker