Hjertecookies

Hjertecookies

Søte småkjeks med melisglasur. Smelter på tunga og går rett til hjertet.

Oppskrift av: Elin Vatnar Nilsen
60 minutter
Bakverk

Ingredienser

4 porsjoner

150 g

smør

100 g

melis

200 g

hvetemel

1 stk

egg

Slik gjør du det:

Smuldre sammen mel, melis, mykt smør og vaniljesukker. Bruk gjerne hendene.Tilsett egget.Kna sammen til du har en deig og legg i kjøleskap i ca. en time. 
Kjevle ca. 2-3 mm tykt og stikk ut hjerter.Stekes på 170 grader til de har gyllen farge (7-10 minutter).
Glasur:Sikt 3-4 dl melis og bland med 1 eggehvite. Jeg bruker en håndmikser for å få en fin konsistens. Tilsett 2-3 dråper med sitron mot slutten.
Lag to typer glasur, en fast og en som er litt mer rennende (tilsett et par dråper vann).
Den faste glasuren sprøyter du på ytterst. Ta litt av den hvite glasuren og farge den rød.
Ha i et eget kremmerhus og sprøyt på små dråper. Dra en spiss gjenstand gjennom dråpen, slik at det blir et hjerte.