Hjerteskjellsuppe fra New England

Hjerteskjellsuppe fra New England

Nydelig suppe som du enkelt lager om du har klart å få tak i hjerteskjell.

Christopher Sjuve
45 minutter
Suppe

Ingredienser

4 porsjoner

5 dl

hvitvin

20 g

smør

2 kvist

timian

100 g

bacon

1 stk

løk

150 g

poteter

Slik gjør du det:

I en egen kjele lager du jevning av smøret og melet. Det skal være like mye smør og mel. Smelt smøret og pisk inn melet slik at det ikke blir klumper. Bruk middels varme i et par minutter. Da har du laget en jevning (roux).
I en annen kjele går du løs på skjellene som du har vasket grundig slik at de er fri for sand. Åpne skjell kaster du. Start med å koke opp hvitvinen sammen med laurbærblad og timiankvistene. La det trekke i fem minutter før du har opp i skjellene. Skjellene lar du koke i sju minutter i hvitvinen.
Ta gryten med skjellene av plata og rens dem. De tomme skjellene kan du kaste. Hvitvinskraften sparer du. Kjøttet i skjellene skal være med videre. Alle skjell som ikke har åpnet seg, kaster du nå.
Så tar du hvitvinen som er igjen etter muslingene og har i kjelen du lagde jevning. Kok noen minutter.
I en ny tredje kjele, steker du baconet i olje. Baconet skal være i terninger. Etter noen minutter har du oppi løken som du har hakket. Fres et par minutter før du tar i finhakket selleri. På med lokket og la frese i tre minutter til. Så tar du oppi potenene som du har kuttet i terninger. Små terninger er best i suppe.
Når potene er oppi den tredje kjelen. Tar du gryta med hvitvin og Roux og heller over gryta der du nå har løk, selleri, bacon og poteter. La det småkoke til potetene er møre.
Til slutt tar du i kjøttet fra muslingene og fløten. La det hele få fem minutter til.
Pynt med persille.
Server gjerne med brød.
Oppskriften bygger på Cordon Bleus original.

Kanskje disse også frister?