Slik gjør du det:
Skjær potetene i skiver og ha dem i en ildfast form. Skrell hvitløkfeddene og stek dem i en tykkbunnet kjele på lav varme i smør til de blir gylne. Hell i fløten. La det koke opp før du heller over potetene. Ha på salt og pepper og dryss over ost.
De persillerøttene i to på langs. Ha på litt olje, salt og pepper og legg dem i en ildfast form. Stek poteter og persillerøtter i ovnen på 200 grader i ca 45-60 minutter.
Saus
Lag sausen ved å ha sjalottløk, madeira, rognebærgele og viltkraft i kjelen. Kok inn til halvparten (eller lenger dersom du har tid). Smak til med salt og pepper.
Kjøtt
Surr hjortefileten inn i bacon og skjær i skiver à ca 2 cm tykkelse. Ha på salt og pepper. Stek dem på høy varm i olje og smør i ca 2-3 minutter på hver side. Finhakk tomat og paprika og bland. Server hjortefileten med fløtegratinerte poteter, persillerøtter overdrysset med paprika- og tomathakk, sjysaus med en dasj pisket krem.
KOMMENTARER
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.