Hjortefilet med hvitløksgratinerte poteter og Madeirasaus - Hjortefileten serveres med poteter som er gratinert med hvitløk, fløte og ost. Madeirasausen er smaksatt med rognebærgelé og hjortekjøttet har fått følge av bacon. Denne oppskriften er luksus på tallerken.
Foto: Erik Hannemann

Hjortefilet med hvitløksgratinerte poteter og Madeirasaus

Hjortefileten serveres med poteter som er gratinert med hvitløk, fløte og ost. Madeirasausen er smaksatt med rognebærgelé og hjortekjøttet har fått følge av bacon. Denne oppskriften er luksus på tallerken.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Skjær potetene i skiver og ha dem i en ildfast form. Skrell hvitløkfeddene og stek dem i en tykkbunnet kjele på lav varme i smør til de blir gylne. Hell i fløten. La det koke opp før du heller over potetene. Ha på salt og pepper og dryss over ost.

De persillerøttene i to på langs. Ha på litt olje, salt og pepper og legg dem i en ildfast form. Stek poteter og persillerøtter i ovnen på 200 grader i ca 45-60 minutter.

Saus

Lag sausen ved å ha sjalottløk, madeira, rognebærgele og viltkraft i kjelen. Kok inn til halvparten (eller lenger dersom du har tid). Smak til med salt og pepper.

Kjøtt

Surr hjortefileten inn i bacon og skjær i skiver à ca 2 cm tykkelse. Ha på salt og pepper. Stek dem på høy varm i olje og smør i ca 2-3 minutter på hver side. Finhakk tomat og paprika og bland. Server hjortefileten med fløtegratinerte poteter, persillerøtter overdrysset med paprika- og tomathakk, sjysaus med en dasj pisket krem.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 30 min
Elgkarbonader