Hjortefilet med hvitløksgratinerte poteter og Madeirasaus
Hjortefileten serveres med poteter som er gratinert med hvitløk, fløte og ost. Madeirasausen er smaksatt med rognebærgelé og hjortekjøttet har fått følge av bacon. Denne oppskriften er luksus på tallerken.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
120 minutter
HovedrettIngredienser
2 porsjoner
Poteter og persillerøtter
8 stk
hvitløksfedd500 g
poteter100 g
ost2 dl
kremfløte2 stk
Store persillerøtterSaus:
1 stk
sjalottløk2 dl
madeira2 ss
rognebærgelé2 dl
viltbuljongKjøttet
400 g
hjortefilet4 skiver
baconGarnityr
1 stk
tomat1 stk
gul paprika1 dl
kremfløte, pisketSlik gjør du det:
Skjær potetene i skiver og ha dem i en ildfast form. Skrell hvitløkfeddene og stek dem i en tykkbunnet kjele på lav varme i smør til de blir gylne. Hell i fløten. La det koke opp før du heller over potetene. Ha på salt og pepper og dryss over ost.
De persillerøttene i to på langs. Ha på litt olje, salt og pepper og legg dem i en ildfast form. Stek poteter og persillerøtter i ovnen på 200 grader i ca 45-60 minutter.
Saus
Lag sausen ved å ha sjalottløk, madeira, rognebærgele og viltkraft i kjelen. Kok inn til halvparten (eller lenger dersom du har tid). Smak til med salt og pepper.
Kjøtt
Surr hjortefileten inn i bacon og skjær i skiver à ca 2 cm tykkelse. Ha på salt og pepper. Stek dem på høy varm i olje og smør i ca 2-3 minutter på hver side. Finhakk tomat og paprika og bland. Server hjortefileten med fløtegratinerte poteter, persillerøtter overdrysset med paprika- og tomathakk, sjysaus med en dasj pisket krem.