Hjortestek - Her er en klassisk oppskrift på det som burde vært Norges nasjonalrett...

Hovedrett

foto: Foto: Art of Taste

Hjortestek

Her er en klassisk oppskrift på det som burde vært Norges nasjonalrett...

6 porsjoner
Dette trenger du:

1,5 kg benfri, surret hjortestek

2 ts salt

1 ts pepper

2 ts hakket timian

  smør til bruning

1 stk løk

1 stk gulrot

1 stk tykk skive sellerirot

1 ts einebær

  sjy fra steken

5 dl kraft eller vann

1 ss rips- eller portvinsgelé

  salt

  pepper

1 ss maisenna

1 dl seterrømme

Slik gjør du det:

I ovn ved 200° i ca. 30 minutter. Gni kjøttet inn med salt, pepper og timian og brun det i smør. Legg det på rist over langpannen. Hell litt vann i langpannen og legg i grovdelte grønnsaker. Stek kjøttet til kjernetemperatur 58°. Ta det ut og la det hvile. Sil sjyen fra langpannen og tilsett kraft eller vann. Kok opp, smak til med gelé, salt og pepper og jevn sausen med maisenna. La den koke i et par minutter. Rør eventuelt inn seterrømme (kan sløyfes) før servering. Skjær kjøttet i skiver og server det med sausen, poteter og grønnsaker, samt rørte tyttebær.

Lagt til av

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Dette sier mer om deg enn du tror

Skal skjorten oppi eller utenfor buksa? Svaret får du her.

Det Nye |

Les mer

Hva husker du fra barne-TV?

Ta quizen og sjekk hva som sitter igjen fra barne-TV-klassikerne.

Les mer

Dette er de vanligste hudkreftformene

Det finnes forskjellige typer hudkreft.

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK