Hjortestek - Her er en klassisk oppskrift på det som burde vært Norges nasjonalrett...

Hovedrett

foto: Art of Taste

Hjortestek

Her er en klassisk oppskrift på det som burde vært Norges nasjonalrett...

Slik gjør du det:

I ovn ved 200° i ca. 30 minutter. Gni kjøttet inn med salt, pepper og timian og brun det i smør. Legg det på rist over langpannen. Hell litt vann i langpannen og legg i grovdelte grønnsaker. Stek kjøttet til kjernetemperatur 58°. Ta det ut og la det hvile. Sil sjyen fra langpannen og tilsett kraft eller vann. Kok opp, smak til med gelé, salt og pepper og jevn sausen med maisenna. La den koke i et par minutter. Rør eventuelt inn seterrømme (kan sløyfes) før servering. Skjær kjøttet i skiver og server det med sausen, poteter og grønnsaker, samt rørte tyttebær.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

- Flere ganger var jeg dritings med ansvar for et sovende småbarn

«Linda» gikk fra å se på seg selv om en livsnyter til å innse at hun var en alkoholiker.

Kamille |

Les mer

Hørt om stearin-trikset?

Enkelt og genialt!

Kvinneguiden |

Les mer

Smarte triks for dem som bor alene

Åtte lure ideer.

Bonytt |

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK