Hjortestek - Her er en klassisk oppskrift på det som burde vært Norges nasjonalrett...

Hovedrett

foto: Art of Taste

Hjortestek

Her er en klassisk oppskrift på det som burde vært Norges nasjonalrett...

Dette trenger du til 6 porsjoner

1,5 kg benfri, surrethjortestek

2 ts salt

1 ts pepper

2 ts hakkettimian

  smørtil bruning

1 stk løk

1 stk gulrot

1 stk tykk skivesellerirot

1 ts einebær

  sjyfra steken

5 dl krafteller vann

1 ss rips- eller portvinsgelé

  salt

  pepper

1 ss maisenna

1 dl seterrømme

Slik gjør du det:

I ovn ved 200° i ca. 30 minutter. Gni kjøttet inn med salt, pepper og timian og brun det i smør. Legg det på rist over langpannen. Hell litt vann i langpannen og legg i grovdelte grønnsaker. Stek kjøttet til kjernetemperatur 58°. Ta det ut og la det hvile. Sil sjyen fra langpannen og tilsett kraft eller vann. Kok opp, smak til med gelé, salt og pepper og jevn sausen med maisenna. La den koke i et par minutter. Rør eventuelt inn seterrømme (kan sløyfes) før servering. Skjær kjøttet i skiver og server det med sausen, poteter og grønnsaker, samt rørte tyttebær.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Ser du hva som ikke stemmer her?

Det er ikke uvanlig med Photoshop-tabber, men klarer du å se disse?

Det Nye |

Les mer

Graviditeten endret sexlivet mitt for alltid

Suzanne Aabel om sexlivet etter fødselen.

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK