Hjortestek - Her er en klassisk oppskrift på det som burde vært Norges nasjonalrett...

Hovedrett

foto: Art of Taste

Hjortestek

Her er en klassisk oppskrift på det som burde vært Norges nasjonalrett...

6 porsjoner
Dette trenger du:

1,5 kg benfri, surret hjortestek

2 ts salt

1 ts pepper

2 ts hakket timian

  smør til bruning

1 stk løk

1 stk gulrot

1 stk tykk skive sellerirot

1 ts einebær

  sjy fra steken

5 dl kraft eller vann

1 ss rips- eller portvinsgelé

  salt

  pepper

1 ss maisenna

1 dl seterrømme

Slik gjør du det:

I ovn ved 200° i ca. 30 minutter. Gni kjøttet inn med salt, pepper og timian og brun det i smør. Legg det på rist over langpannen. Hell litt vann i langpannen og legg i grovdelte grønnsaker. Stek kjøttet til kjernetemperatur 58°. Ta det ut og la det hvile. Sil sjyen fra langpannen og tilsett kraft eller vann. Kok opp, smak til med gelé, salt og pepper og jevn sausen med maisenna. La den koke i et par minutter. Rør eventuelt inn seterrømme (kan sløyfes) før servering. Skjær kjøttet i skiver og server det med sausen, poteter og grønnsaker, samt rørte tyttebær.

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Drikken du ikke tror du vil like

Men, som du garantert vil elske. Du blander øl og...?

Les mer

Åtte rå øvelser for sprettrumpe og sterke armer

Kanskje den eneste treningen du orker akkurat nå.

Shape-Up |

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK