Hollandaise saus - Dette er den klassiske måten å lage hollandaise på. Det finnes andre metoder, men med denne skal du være temmelig trygg på å komme i mål.
Foto: Erik Hannemann

Hollandaise saus

Dette er den klassiske måten å lage hollandaise på. Det finnes andre metoder, men med denne skal du være temmelig trygg på å komme i mål.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

1. Klare smøret og sett til side. Bruk 100 gram smør pr eggeplomme.

2. Skill eggeplommene fra eggehviten.

3. Ha eggeplommene i en bolle som tåler varme.

4. Kok opp en liten kjele med vann.

5. Ha bollen over kjelen med kokvarmt vann. Pass på at bollen ikke kommer i kontakt med vannet. Pisk kraftig i ca 30 sekunder med noen vanndråper i eggeplommene. Fortsett å piske til det blir tykkere og du kjenner litt motstand.

6. Ha i litt og litt av det klarede smøret. Pisk smøret inn mellom hver gang.

7. Smak til med sitronsaft, cayennepepper, salt og pepper.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?