Honningboller - Boller med smak av honning. Til frokost, lunsj eller kos en sen kveld...
Foto: Manuela Kjeilen

Honningboller

Boller med smak av honning. Til frokost, lunsj eller kos en sen kveld...

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 200 ˚C.

Løs opp gjæren i lunkent vann. Ha hvetemel, honning, salt og egg i en mikserbolle.

Tilsett gjærblandingen og elt deigen i minst 15 minutter.

Deigen er ekstremt klebrig, men den skal være slik, så ikke bli fristet til å tilsette mer mel.

Skulle det være nødvendig å tilsette mer mel, så gjør det etter at deigen er ferdig hevet.

Dekk bollen med klede. Sett deigen til heving et lunt sted i 30–40 minutter.

Dryss litt mel på bakebordet.

Ta ut deigen og del den i 12–15 like store emner. Bruk gjerne vekt til dette.

Dekk en stekeplate eller to med bakepapir og fordel bollene på platen(e).

Sett dem til heving i ytterligere 10 minutter.

Smelt smøret og tilsett honningen. Pensle bollene med blandingen.

Stek bollene på midterste rille i 10–13 minutter. Steketiden avhenger av hva slags ovn du har.

Pensle med smør- og honningblandingen nok en gang.

Så er det bare å nyte disse fantastiske honningbollene.

Oppskrift:

passionforbaking.com

Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Focaccia