Honningkake med sitronkrem
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
KakeIngredienser
4 stk
egg200 g
sukker100 g
smør, smeltet250 g
honning, temperert250 g
hvetemel1 ts
bakepulver0.5 ts
ingefær, malt0.25 ts
nellik, maltSmørekrem med sitronsmak
100 g
smør, mykt100 g
melis1 stk
eggeplomme0.5 stk
sitron, saft og revet skallSlik gjør du det:
Visp egg og sukker til en lys og lett eggedosis. Smelt smør, tilsett honning og ved inn i eggedosisen vekselvis med hvetemel blandet med bakepulver og krydder. Hell i en bakepapirkledt liten langpanne. Stek på nederste rille i varm stekeovn 150 ºC i 45-50 min. Avkjøl på rist. Kaken blir ekstra god om den får ligge å "modne". Pakk den i bakepapir, legg i en frysepose og legg i kjøleskapet. Kaken kan fylles med en smørkrem med sitronsmak eller den kan serveres med smør og appelsinmarmelade. Smørkrem med sitronsmak: Visp smør og sukker lyst og luftig, visp inn eggeplommen og visp godt. Smak til med finrevet sitronskall (kun det gule) og sitronsaft.