Horn med vaniljekrem - Disse deilige hornene er fylt med vaniljekrem. De smaker aller best nystekte, men kan fryses og varmes forsiktig før servering.
Foto: Ove Lindfors/Linnea press

Horn med vaniljekrem

Disse deilige hornene er fylt med vaniljekrem. De smaker aller best nystekte, men kan fryses og varmes forsiktig før servering.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Smelt smøret, tilsett melken og varm det til fingervarmt, ca. 37 grader. Rør gjæren ut i melken. Tilsett sukker, salt, kardemomme, vaniljesukker og det meste av melet. Elt deigen blank og smidig og elt inn mer mel etter behov. Dekk deigen godt til og la den heve i ca. 45 minutter. Elt deigen lett om, del den i fem jevnstore emner, som kjevles ut til runde leiver, ca. 30 cm diameter. Skjær hver leiv i 8 snipper. Legg litt vaniljekrem på bredsiden av snippen og rull den sammen. Legg hornene på bakepapir på stekebrett, dekk dem til og la dem etterheve i ca. 30 minutter.Forvarm stekeovnen til 225 grader. Pensle hornene med egg og dryss på valmuefrø. Stek hornene midt i ovnen i 7—8 minutter. Avkjøl dem på rist.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Fine og grove horn
fav Tid: 120 min
Fastelavnsboller