Hopp til hovedinnhold
Horn med vaniljekrem

Horn med vaniljekrem

Disse deilige hornene er fylt med vaniljekrem. De smaker aller best nystekte, men kan fryses og varmes forsiktig før servering.

Oppskrift av: Caroline Hofberg
120 minutter

Ingredienser

Slik gjør du det:

Smelt smøret, tilsett melken og varm det til fingervarmt, ca. 37 grader. Rør gjæren ut i melken. Tilsett sukker, salt, kardemomme, vaniljesukker og det meste av melet. Elt deigen blank og smidig og elt inn mer mel etter behov. Dekk deigen godt til og la den heve i ca. 45 minutter. Elt deigen lett om, del den i fem jevnstore emner, som kjevles ut til runde leiver, ca. 30 cm diameter. Skjær hver leiv i 8 snipper. Legg litt vaniljekrem på bredsiden av snippen og rull den sammen. Legg hornene på bakepapir på stekebrett, dekk dem til og la dem etterheve i ca. 30 minutter.Forvarm stekeovnen til 225 grader. Pensle hornene med egg og dryss på valmuefrø. Stek hornene midt i ovnen i 7—8 minutter. Avkjøl dem på rist.

Kanskje disse også frister?