Horn - Her er en super oppskrift på horn. Fyll dem med det du vil.
Foto: Erik Hannemann

Horn

Her er en super oppskrift på horn. Fyll dem med det du vil.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

250 g smør

6 dl melk

50 g gjær

1 ts salt

5 ss sukker

1 kg hvetemel

1 stk egg

Annonse

Slik gjør du det:

Smelt smør. Ha i melk. Væsken skal være fingervarm. Ha i gjæren.

Ha væsken i en bolle sammen med mel, salt og sukker. Elt det sammen til en smidig deig. Bruk eventuelt litt mer mel.

Dekk bollen og la den heve i ca 40 minutter uten trekk på et lunt sted.

Elt deigen og del den i tre. Kjevle dem runde (som en pizzabunn). Skjær ut åtte trekanter (som en kake).

Om du vil ha fyll (ost og skinke, for eksempel) legger du det på nå. Rull sammen fra den brede enden og mot spissen.

Kle et stekebrett med bakepapir. Legg på hornene. Dekk med kjøkkenhåndkle og la dem etterheve minst 20 minutter.

Forvarm ovnen til 225 grader.

Pisk egg og pensle hornene. Stek dem i 12-15 minutter og avkjøl på rist.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Fine og grove horn