Horn

Horn

Her er en super oppskrift på horn. Fyll dem med det du vil.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
120 minutter
Bakverk

Ingredienser

250 g

smør

6 dl

melk

50 g

gjær

1 ts

salt

5 ss

sukker

1 stk

egg

Slik gjør du det:

Smelt smør. Ha i melk. Væsken skal være fingervarm. Ha i gjæren.
Ha væsken i en bolle sammen med mel, salt og sukker. Elt det sammen til en smidig deig. Bruk eventuelt litt mer mel.
Dekk bollen og la den heve i ca 40 minutter uten trekk på et lunt sted.
Elt deigen og del den i tre. Kjevle dem runde (som en pizzabunn). Skjær ut åtte trekanter (som en kake).
Om du vil ha fyll (ost og skinke, for eksempel) legger du det på nå. Rull sammen fra den brede enden og mot spissen.
Kle et stekebrett med bakepapir. Legg på hornene. Dekk med kjøkkenhåndkle og la dem etterheve minst 20 minutter.
Forvarm ovnen til 225 grader.
Pisk egg og pensle hornene. Stek dem i 12-15 minutter og avkjøl på rist.