Hurtigbrød med ost og gressløk

Hurtigbrød med ost og gressløk

Oppskrift av: Sara Lewis
45 minutter
Bakverk

Slik gjør du det:

Denne oppskriften er hentet fra "Barnas kuleste kokebok" av Sara Lewis på Cappelen forlag. Oppskriften gir 6 småbrød. UTSTYR Et stekebrett En kakepensel En stor rørebolle Et desilitermål En teskje En liten kniv Elektrisk håndmikser (valgfritt) Et rivjern En spiseskje En kjøkkensaks En dyp tallerken En gaffel En tresleiv Grytekluter SLIK GJØR DU 1. Still stekeovnen på 200 C. Pensle stekebrettet med litt margarin. 2. Ha mel, bakepulver, salt og pepper i den store bollen. Skjær smøret i biter og ha det i bollen, smuldre smøret i melet med fingertuppene eller en elektrisk håndmikser til blandingen ser ut som små smuler. 3. Grovriv osten og klipp gressløken i små biter med saksen. Tilsett osten og ca 4 spiseskjeer av gressløken og bland det sammen. Visp egget med en gaffel i tallerkenen og ha alt unntatt ca 2 teskjeer av egget oppi melblandingen. Tilsett sennepen, og rør inn melken litt etter litt med en tresleiv til du har fått en myk, men ikke klissete deig. 4. Strø litt mel på benken og tøm deigen ut på den. Elt den glatt og klapp den til en flat sirkel - ca 18 cm i diameter, eller litt større enn hånden din målt fra tuppen av tommelen til tuppen av lillefingeren mens du spriker med fingrene. Skjær sirkelen i seks snipper og legg dem på stekebrettet med litt avstand mellom. 5. Pensle brødene med resten av egget. Stek dem i midten av ovnen i 15 minutter til de har hevet seg fint og blitt gylne. Serveres varme eller kalde, enten delt i to med smør på, eller til en tallerken deilig varm suppe.

Kanskje disse også frister?