Hveteboller -

Hveteboller

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

24 boller. I ovn ved 250° i ca. 8 minutter. Varm melken til den er lunken, 37°/fingervarm. Rør ut gjæren i melken og tilsett flytende margarin. Eller bruk 100 g smeltet margarin. Rør inn sukker og kardemomme. Elt inn mel nok til en blank og smidig deig. Elt den godt og la den heve under plast til dobbel størrelse, ca. 1 time. Elt deigen om, trill den til en lang pølse, som deles i 24 jevnstore emner. Trill sprekkfrie boller eller form bollene til koner og menn som på bildet. Etterhev bollene i ca. 15 minutter, pensle dem med egg og stek dem midt i ovnen. Avkjøl bollene på rist. Koner og menn kan dekoreres med nonstopp eller glasur.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Fastelavnsboller
fav Tid: 180 min
Grovt formbrød