Hveteboller

Hveteboller

Oppskrift av: Aase Strømstad
90 minutter
Bakverk

Ingredienser

Slik gjør du det:

24 boller. I ovn ved 250° i ca. 8 minutter. Varm melken til den er lunken, 37°/fingervarm. Rør ut gjæren i melken og tilsett flytende margarin. Eller bruk 100 g smeltet margarin. Rør inn sukker og kardemomme. Elt inn mel nok til en blank og smidig deig. Elt den godt og la den heve under plast til dobbel størrelse, ca. 1 time. Elt deigen om, trill den til en lang pølse, som deles i 24 jevnstore emner. Trill sprekkfrie boller eller form bollene til koner og menn som på bildet. Etterhev bollene i ca. 15 minutter, pensle dem med egg og stek dem midt i ovnen. Avkjøl bollene på rist. Koner og menn kan dekoreres med nonstopp eller glasur.

Kanskje disse også frister?