Hvetekake med sitron og rosiner -

Hvetekake med sitron og rosiner

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Smelt smøret, tilsett melk og varm til væsken er fingervarm. Rør gjæren ut i litt av den lunkne melken. Tørrgjær tilsettes sammen med blandes melet. Hell væsken i en bakebolle, rør sammen sukker, kardemomme, revet skall av sitron (kun det gule), rosiner og hvetemel til en smidig deig. Dekk bollen med plast og la den heve til dobbel størrelse. Ta deigen ut på en melet bakebord, kjevle ut til en ca 2 cm tykk leiv og legg på et smurt eller bakepapirkledt stekebrett. La deigen stå lunt til heving i ca 45 min. Varm ovnen til 200 ºC. Bland sammen smeltet smør, sitron, sukker og kanel og pensle kaken med blandingen. Stek kaken på nederste rille i stekeovnen i ca 20 min, til den er gyllen og gjennomstekt.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold