Hvetekake -

Hvetekake

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Til 2 hvetekaker i 1,5 l former. I ovn ved 200° i ca. 40 minutter. Varm melken til den er lunken, 37°/fingervarm. Rør ut gjæren i melken og rør inn margarin, salt og sukker. Tilsett det meste av melet og elt deigen godt til den blir blank og smidig. Elt inn mer mel etter hvert. Dekk deigen godt med plast og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1 time. Elt deigen lett, del den i to jevnstore emner. Del hvert emne i tre og trill lange pølser som flettes sammen. Legg fletten i godt smurt form. Fletten kan også formes til en krans. Eller deigemnet kan deles i 8-9 små emner, som trilles til boller og settes sammen til en rund kake, som drysses med sesamfrø. Etterhev hvetekakene i ca. 20 minutter, pensle dem med melk og stek dem nederst i ovnen.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 90 min
Hveteboller
fav Tid: 180 min
Enkel julekake