Hvetekake

Hvetekake

Oppskrift av: Aase Strømstad
180 minutter
Bakverk

Ingredienser

7 dl

melk

100 g

gjær

1 ts

salt

3 ss

sukker

Slik gjør du det:

Til 2 hvetekaker i 1,5 l former. I ovn ved 200° i ca. 40 minutter. Varm melken til den er lunken, 37°/fingervarm. Rør ut gjæren i melken og rør inn margarin, salt og sukker. Tilsett det meste av melet og elt deigen godt til den blir blank og smidig. Elt inn mer mel etter hvert. Dekk deigen godt med plast og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1 time. Elt deigen lett, del den i to jevnstore emner. Del hvert emne i tre og trill lange pølser som flettes sammen. Legg fletten i godt smurt form. Fletten kan også formes til en krans. Eller deigemnet kan deles i 8-9 små emner, som trilles til boller og settes sammen til en rund kake, som drysses med sesamfrø. Etterhev hvetekakene i ca. 20 minutter, pensle dem med melk og stek dem nederst i ovnen.