Hvetekringle med eplefyll

Hvetekringle med eplefyll

Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
Bakverk

Slik gjør du det:

Deigen kan lages for hånd eller i kjøkkenmaskin. Den bør ikke arbeides for mye, da vil kringlen bli tung. Smelt smør, tilsett melk og varm til blandingen er fingervarm, 37 ºC. Rør gjæren ut i litt av den lunkne væsken. Tørrgjær kan blandes rett i hvetemelet. Tilsett bakepulver, sukker, kardemomme og salt. Elt inn hvetemel til en glatt, ikke for fast deig. Dekk bakebollen med plastfilm og sett til heving på et lunt sted til den har hevet til dobbel størrelse (40-50 min). Kjevle den andre delen av deigen ut til et rektangel. Skjær epler i tynne båter og legg over, dryss over sukker og kanel og ev. rosiner. Rull sammen og form til en kringle på et bakepapirkledt stekebrett. Dekk med klede og etterhev i ca 30 min. Stek på nederste rille i varm stekeovn ved 200 ºC i 30-40 min. Epleboller: Ha deigen over på et melet bakebord og del i to. Kjevle en del ut til et rektangel. Dryss epleterninger, sukker og kanel over den ene og rull sammen. Skjær i skiver og legg på et bakepapirkledt stekebrett. Dekk med klede og etterhev i 20-30 min. Stek i varm stekeovn ved 225 ºC på midterste rille i 12-14 min.

Kanskje disse også frister?