Hvetekringle og hveteboller -
Foto: TV 2 © God morgen Norge

Hvetekringle og hveteboller

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Smelt smør, tilsett melk og varm til lunken / fingervarm. Rør ut gjæren i litt av væsken. Rør eggene ut i resten av melken. Ha alt det tørre i bakebollen og tilsett væske mens maskinen går. Elt deigen i maskin i 8-10 min, til den blir glatt, smidig og blank. Dekk til bakebollen og sett til hvil/ heving i 30-40 min. Ta deigen ut på bakebordet, del i to emner. Del og trill ut det ene emnet til boller, tilsett ev rosiner og sett på bakepapirkledt stekebrett. Kjevle det andre emnet ut til et rektangel, smør over mandelmasse eller en blanding av mykt smør, sukker, kanel og rosiner. Rull sammen og legg på et bakepapirkledt stekebrett med skjøten ned. Dekk til og etterhev i 40-50 min. Stek først bollene på midterste rille i varm stekeovn ved 230 ˚C i 8-10 min. Pensle ev med egg før og etter steking. Senk temperaturen til 200 ºC og stek kringlen på nederste rille i 20-25 min. Kringlen kan ev pensles med egg og drysses med perlesukker og mandelflak før steking. Avkjøl på rist.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 120 min
Bestas eplekringle
fav Tid: 120 min
Adventskringle