Hvetekringle og hveteboller

Hvetekringle og hveteboller

Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
Bakverk

Ingredienser

Slik gjør du det:

Smelt smør, tilsett melk og varm til lunken / fingervarm. Rør ut gjæren i litt av væsken. Rør eggene ut i resten av melken. Ha alt det tørre i bakebollen og tilsett væske mens maskinen går. Elt deigen i maskin i 8-10 min, til den blir glatt, smidig og blank. Dekk til bakebollen og sett til hvil/ heving i 30-40 min. Ta deigen ut på bakebordet, del i to emner. Del og trill ut det ene emnet til boller, tilsett ev rosiner og sett på bakepapirkledt stekebrett. Kjevle det andre emnet ut til et rektangel, smør over mandelmasse eller en blanding av mykt smør, sukker, kanel og rosiner. Rull sammen og legg på et bakepapirkledt stekebrett med skjøten ned. Dekk til og etterhev i 40-50 min. Stek først bollene på midterste rille i varm stekeovn ved 230 ˚C i 8-10 min. Pensle ev med egg før og etter steking. Senk temperaturen til 200 ºC og stek kringlen på nederste rille i 20-25 min. Kringlen kan ev pensles med egg og drysses med perlesukker og mandelflak før steking. Avkjøl på rist.

Kanskje disse også frister?