Hopp til hovedinnhold
Hvetekringle

Hvetekringle

Christopher Sjuve
90 minutter
Bakverk

Ingredienser

600 g

hvetemel

75 g

sukker

50 g

gjær

3 dl

melk

3 stk

egg

Fyll

250 g

rosiner

Slik gjør du det:

Stekes på 220 °C i ca 20 min. Bland mel, sukker og kardemomme i bakebollen. Smuldre i smøret. Løs gjæren opp i den lunkne melken. Visp eggene lett sammen. Ta av litt til pensling og rør resten i melkeblandingen. Rør deigvæsken i melblandingen. Elt deigen godt, dekk den til og la den heve til dobbel størrelse. Elt deigen lett i litt mel på bordet og trill den til en lang pølse. Klem den flat og fordel rosiner og halvparten av mabdlene langs midten. Brett deigen over fyllet. Form den til kringle på stekeplaten og pass på at skjøten kommer under. Etterhev kringlen ca. 20 minutter, pensle med egg, dryss på resten av mandlene og stek den på.

Kanskje disse også frister?