Hvetestang - Gi gjærbaksten en smak av honning og nøtter!
Foto: Foto: Svein Brimi

Hvetestang

Gi gjærbaksten en smak av honning og nøtter!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Lunk melken, rør ut gjæren i melken, og ha alt i en bakebolle. 

Ha sukker, kardemomme og det meste av melet i bakebollen og elt deigen godt. 

Tilsett mer mel til du har en fast, fin deig. Ha i smøret i små biter og la maskinen gå til alt smøret er arbeidet godt inn i deigen. Dekk med plast og la deigen heve en times tid på en lunt sted. 

Grovhakk nøttene og rist dem i en tørr stekepanne på middels varme. Hell så over honningen og bland inn nøttene.

Ha deigen på et bakebord med mel, og del den i tre like store deler. Rull hver del i avlange pølser og bruk en kjevle til å få dem flate. Trykk ned midten på stengene med to fingre og fyll gropen med nøtteblandingen. Etterhev i ca. 20 min. 

Pensle med sammenpisket egg.

Stek stengene midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min. Avkjøl og ha på melisglasur. 

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?