Hvit sjokoladefromasj på nøttebunn

Hvit sjokoladefromasj på nøttebunn

En nydelig fromasjkake som passer godt til anledninger, som for eksempel 17. mai.

Christopher Sjuve
60 minutter
Kake

Ingredienser

Slik gjør du det:

Bunn: Mal eller finhakk mandlene. Pisk sammen sukker og egg. Bland inn mandler, kakao og finrevet appelsinskall. Ha over i en smurt springform (ca 24 cm i diameter) og stek bunnen på nederste rille på 175 °C i ca 25 minutter. Avkjøl på rist, i formen. Fyll: Smelt sjokoladen i vannbad. Bland eggeplommene sammen med 1/4 av kremfløten, og varm opp under omrøring til det tykner. Avkjøl noe og bland inn den smeltede sjokoladen. Visp resten av kremfløten til luftig krem, og vend den forsiktig inn i sjokoladeblandingen. Legg den avkjølte kakebunnen på et fat med ringen rundt. Hell blandingen over mandelbunnen, og la kaken stå ca 1 time i kjøleskap før den serveres. Kaken kan også fryses og serveres som iskake, men ta da kaken ut av fryseren og la den tempereres i kjøleskap ca ½ time før den serveres. Pynt: Legg jordbær i skiver rundt, så blåbær og til slutt revet hvit sjokolade i midten.

Kanskje disse også frister?