Hvit sjokoladefromasj på nøttebunn - En nydelig fromasjkake som passer godt til anledninger, som for eksempel 17. mai.
Foto: Kim Holthe

Hvit sjokoladefromasj på nøttebunn

En nydelig fromasjkake som passer godt til anledninger, som for eksempel 17. mai.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Bunn: Mal eller finhakk mandlene. Pisk sammen sukker og egg. Bland inn mandler, kakao og finrevet appelsinskall. Ha over i en smurt springform (ca 24 cm i diameter) og stek bunnen på nederste rille på 175 °C i ca 25 minutter. Avkjøl på rist, i formen. Fyll: Smelt sjokoladen i vannbad. Bland eggeplommene sammen med 1/4 av kremfløten, og varm opp under omrøring til det tykner. Avkjøl noe og bland inn den smeltede sjokoladen. Visp resten av kremfløten til luftig krem, og vend den forsiktig inn i sjokoladeblandingen. Legg den avkjølte kakebunnen på et fat med ringen rundt. Hell blandingen over mandelbunnen, og la kaken stå ca 1 time i kjøleskap før den serveres. Kaken kan også fryses og serveres som iskake, men ta da kaken ut av fryseren og la den tempereres i kjøleskap ca ½ time før den serveres. Pynt: Legg jordbær i skiver rundt, så blåbær og til slutt revet hvit sjokolade i midten.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?

fav Tid: 30 min
Koldskål