Hvit sjokolademoussekake - Denne oppskriften gir ca. 12 biter.
Foto: Svein Brimi

Hvit sjokolademoussekake

Denne oppskriften gir ca. 12 biter.

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):

Annonse

Slik gjør du det:

Visp egg og sukker til eggedosis. Bland forsiktig inn mandler, kakao, appelsinsaft og finrevet appelsinskall.

Ha røren over i en smurt kakeform, 24 cm i diameter, og stek bunnen på nederste rille ved 175° i ca. 25 min. Avkjøl i formen på rist. Smelt den hvite sjokoladen i vannbad.

Bland eggeplommene sammen med ¼ av kremfløten og varm opp under omrøring, til det tykner. Avkjøl noe og bland inn smeltet sjokolade.

Pisk resten av kremfløten til krem, og vend den forsiktig inn i sjokoladeblandingen. Legg den avkjølte kakebunnen på et fat med ringen rundt.

Hell blandingen over kakebunnen og la kaken stå minimum en times tid i kjøleskap før den serveres.

Kaken kan også fryses og serveres som iskake. Ta den ut ½ time før den skal serveres. Pynt kaken med revet mørk sjokolade.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.