Hvitløkbrød -
Foto: TV 2 © God morgen Norge

Hvitløkbrød

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

15 fedd hvitløk

1 dl olivenolje

5 dl vann, lunkent

25 g gjær

1 ts salt

1 l hvetemel

Annonse

Slik gjør du det:

Skrell hvitløk og kok i olje til de er myke. Ta dem opp. Rør sammen lunkent vann, salt, 3 ss av oljen fra hvitløken og hvetemel til en løs deig (tykkelse som grøt). Dekk med plast og sett til heving på et lunt sted 30-40 min. Smør en liten ildfast form (ca 20x30 cm) med litt av oljen og hell i deigen, bre den utover formen. Stikk de kokte hvitløkene ned i deigen og la brødet heve i ca 20 min. Stek på nederste rille ved 200 ºC i ca 20 min. Tips: Vil du lage brødet i en langpanne dobles oppskriften.

Oppskrift:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?