Hvitløksbaguett - Det er kanskje en stund siden du har laget hvitløksbaguetter? Da er det enda bedre...

Bakverk

foto: Erik Hannemann

Hvitløksbaguett

Det er kanskje en stund siden du har laget hvitløksbaguetter? Da er det enda bedre...

Dette trenger du

3 fedd hvitløk

100 stk smør

3 ss persille, finhakket

2 stk baguetter

1 stk sitronbåter

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 200 grader.

Knus hvitløk i en bolle (du trenger ikke skrelle hvitløken om du bruker hvitløkspresse). Ha i smør og gjør det kremete ved presse det med en tresleiv.

Hakk persillen og ha i bollen. Skvis i litt sitron. Bland godt.

Skjær dype hakk (men ikke skjær igjennom) i baguettene. Smør på hvitløkssmøret og gjør så godt du kan med å få litt smør ned i hakkene.

Legg dem i aluminiumsfolie, men la det være litt åpning. Stek dem sprøe i ovnen - det tar fort 10-15 minutter. Sjekk om de rett farge før du serverer. 

Kokk:

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Flere inspirerende oppskrifter:

Tid: 1440 min

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

- Kjolen betyr at du har ligget med brudgommen

Dette bør du ikke gjøre i bryllup.

Kvinneguiden |

Les mer

To av parene får terningkast seks

Passformen er fantastisk, grepet overlegent bra og løpfølelsen unik.

Les mer

Syv ubrukelige ting til babyen

Nybakte foreldre pepres med ting de bare "må ha". Dropp disse, er du snill.

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK