Hysekaker -

Hovedrett

foto: Bengt Wilson

Hysekaker

Dette trenger du til 4 porsjoner

500 g fiskefilet - kolje, lyr, torsk eller en blanding

2 ts salt

1 ss potetmel

4 dl melk

0,25 ts muskatnøtt

1 stk litenløk

1 ss gressløk

Tilbehør

  hamburgerbrød

  grønnsaker

Tomatsalsa

0,5 dl rød vineddik

1 ts tomatketchup

1 ss tomatpuré

1 stk liten boks grovhakkede hermetisketomater

1 fedd finhakkethvitløk

1 stk finhakket litenløk

1 dl olivenolje

  kajennepepper

  salt

  pepper, sort og nykvernet

Slik gjør du det:

Pass på at alle ingrediensene du skal bruke er iskalde. La gjerne melken stå i fryseren litt før bruk. Skjær fisken i biter og ha den i maskinene sammen med saltet. La maskinen gå til farsen er fast og seig. Tilsett væsken i porsjoner og rør godt mellom hver gang. Væskemengden kan variere avhengig av fisken. Tilsett potetmel og muskatblomme. Tilsett finhakkede gressløk og løk. Form kaker og stek disse gylne i smør/margarin. Server hysekakene i hamburgerbrød sammen med tomatsalsa, salat eller råkost og litt rømme. Tomatsalsa: Rør sammen ingrediensene og spe med olivenolje ev. soyaolje. Smak til med kajennepepper, salt og grovkvernet pepper.

Lagt til av

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Tre ting du absolutt ikke må gjøre neste gang du spiser ute

Du gjør vel ikke dette når du spiser på restaurant?

Les mer

Ti tidlige tegn på demens

Høyt utdannede får noe sjeldnere demens.

Norsk Ukeblad |

Les mer

Så mye skal barnet sove

Her er oversikten fra 0 - 16 år

Foreldre & Barn |

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK