Hysekaker -

Hovedrett

foto: Bengt Wilson

Hysekaker

4 porsjoner
Dette trenger du:

500 g fiskefilet - kolje, lyr, torsk eller en blanding

2 ts salt

1 ss potetmel

4 dl melk

0,25 ts muskatnøtt

1 stk liten løk

1 ss gressløk

Tilbehør

  hamburgerbrød

  grønnsaker

Tomatsalsa

0,5 dl rød vineddik

1 ts tomatketchup

1 ss tomatpuré

1 stk liten boks grovhakkede hermetiske tomater

1 fedd finhakket hvitløk

1 stk finhakket liten løk

1 dl olivenolje

  kajennepepper

  salt

  pepper, sort og nykvernet

Slik gjør du det:

Pass på at alle ingrediensene du skal bruke er iskalde. La gjerne melken stå i fryseren litt før bruk. Skjær fisken i biter og ha den i maskinene sammen med saltet. La maskinen gå til farsen er fast og seig. Tilsett væsken i porsjoner og rør godt mellom hver gang. Væskemengden kan variere avhengig av fisken. Tilsett potetmel og muskatblomme. Tilsett finhakkede gressløk og løk. Form kaker og stek disse gylne i smør/margarin. Server hysekakene i hamburgerbrød sammen med tomatsalsa, salat eller råkost og litt rømme. Tomatsalsa: Rør sammen ingrediensene og spe med olivenolje ev. soyaolje. Smak til med kajennepepper, salt og grovkvernet pepper.

Lagt til av

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Drikken du ikke tror du vil like

Men, som du garantert vil elske. Du blander øl og...?

Les mer

Åtte rå øvelser for sprettrumpe og sterke armer

Kanskje den eneste treningen du orker akkurat nå.

Shape-Up |

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK