Hysekaker -

Hovedrett

foto: Bengt Wilson

Hysekaker

Dette trenger du til 4 porsjoner

500 g fiskefilet - kolje, lyr, torsk eller en blanding

2 ts salt

1 ss potetmel

4 dl melk

0,25 ts muskatnøtt

1 stk litenløk

1 ss gressløk

Tilbehør

  hamburgerbrød

  grønnsaker

Tomatsalsa

0,5 dl rød vineddik

1 ts tomatketchup

1 ss tomatpuré

1 stk liten boks grovhakkede hermetisketomater

1 fedd finhakkethvitløk

1 stk finhakket litenløk

1 dl olivenolje

  kajennepepper

  salt

  pepper, sort og nykvernet

Slik gjør du det:

Pass på at alle ingrediensene du skal bruke er iskalde. La gjerne melken stå i fryseren litt før bruk. Skjær fisken i biter og ha den i maskinene sammen med saltet. La maskinen gå til farsen er fast og seig. Tilsett væsken i porsjoner og rør godt mellom hver gang. Væskemengden kan variere avhengig av fisken. Tilsett potetmel og muskatblomme. Tilsett finhakkede gressløk og løk. Form kaker og stek disse gylne i smør/margarin. Server hysekakene i hamburgerbrød sammen med tomatsalsa, salat eller råkost og litt rømme. Tomatsalsa: Rør sammen ingrediensene og spe med olivenolje ev. soyaolje. Smak til med kajennepepper, salt og grovkvernet pepper.

Lagt til av

Kommentarer:

Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Mest lest siste 48 timer på Klikk.no:

Tre ting du absolutt ikke må gjøre neste gang du spiser ute

Du gjør vel ikke dette når du spiser på restaurant?

Les mer

- Dette skjer dessverre noen ganger og er helt uakseptabelt!

Ekspertenes råd: 10 ting du aldri skal gjøre som bryllupsgjest.

Les mer

Med feil sko får ungene kalde og våte føtter

Vi har testet ni vintersko for barn.

Les mer

TJENESTER FRA KLIKK