Hytteeplekake

Hytteeplekake

Denne kaken lager du i stekepannen

Oppskrift av: Øyvind Lie
45 minutter

Ingredienser

1 porsjon

2 stk

egg

1.3 dl

sukker

100 g

smør

1.6 dl

mel

2 stk

eple

Slik gjør du det:

RørenPisk egg og sukke til eggedosis. Smelt smøret og bland det inn. Bland i det tørre.
Svak varme
Røren i oppskriften holder rikelig til en stor panne. Hell cirka en centimeter opp i pannen og legg på lokket. Stek på svak varme slik at den ikke blir brent.
To sider
Bunnen skal stekes på to sider. Etter en halv time kan du sjekke om den er ferdig på den ene siden. Da løsner du forsiktig på kaken, er den fast nok i bunnen til at den kan sklis over på en tallerken, så gjør du nettopp det.
Snu bunnen
Snu pannen, løft tallerkenen opp i pannen og snu hele stasen. Det er en fordel om du har fått litt smør i pannen først. Stek til bunnen er gjennomstekt og legg den tilbake på tallerkenen.
Stek eplene
Skrell eplene og lag båter. Rull eplene i kanel og sukker. Legg godt med smør i pannen og spre eplene ut i et fint mønster. Strø litt ekstra sukker i pannen. Stek på svak varme til eplene er møre og sukkeret har fått en seig konsistens.
Epler møter bunn
Nå er det på tide å la bunnen møtte toppen. Dytt eplene litt inn mot midten i pannen. Legg kakebunnen på eplene. Legg en tallerken på bunnen og snu rundt. Dette blir litt gris og det er varmt, så legg et håndkle over nederste del av armen.