Idalux - Sjokoladekake med nøttebunn og sjokolademousse...

Idalux

Sjokoladekake med nøttebunn og sjokolademousse...

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

Nøttebunn

4 stk eggehvite

60 g sukker

160 g hasselnøttkjerner

100 g melis

2 ts kakao

Sjokolademousse

300 g kokesjokolade, lys

150 g smør, helst usaltet

1 dl vann, kokende

3 stk gelatinplate

4 stk eggeplomme

6 stk eggehvite

30 g melis

1 ss kakao

Jordbær consommé

400 g jordbær, frosne

50 g sukker

Annonse

Slik gjør du det:

Dette er en kraftig sjokolademousse på sprø nøttebunn, som serveres med en frisk Jordbær Consommé. Smaker himmelsk!

Nøttebunn

Grovhakk hasselnøttene i en matprosessor sammen med melis og kakao. Pisk eggehviten og sukker til marengs. Ven nøtteblandingen i marengsen med en slikkepott. Tegn av en rund form på 24 cm på et bakepapir. Smør røren i et tykt lag i det tegnede området. Stekk bunnen i midten av ovnen i 30 minutter. Avkjøl bunnen på bakepapiret.

Sjokolademousse

Bløtlegg gelatinen i kaldt vanm i 5 minutter. Knekk sjokoladen i biter og smelt den i vannbad sammen med smøret. Klem vannet ut av den oppbløtte gelatinen og rør den ut i det kokende vannet. Rør eggeplommene i sjokoladeblanding. Rør så inn vannet med gelatinen. Rør godt. Pisk eggehvite og sukker til marengs. Vend 1/3 av marengsen i sjokolademassen med en slikkepott, ven så inn resten.

Montering

Pensle innsiden av kakeringen du tegnet av isted med en nøytral olje. Sett kakeringen på en flat tallerken, hvis ikke det hører med en bunn til kakeringen din. Legg nøttebunnen i bunn og fyll på med sjokolademousse. Sett kaken i frysen i 2,5 time og så i kjøleskapet til du skal bruke den.

Marengspinner (Garnityr)

Forvarm stekeovnen til 150 Grader. Pisk en stiv marengs av eggehviter og sukker. Skjær inn melisen og kakaoen. Ha marengsen i en sprøytepose med en tyll på 1/2 cm. Sprøyt lange stenger på et bakepapir. Stek stengene med åpent trekk i ca. 30 minutter. Det kan hende de er litt myke når du tar de ut, men de stivner. Oppbevares i en tett kakeboks til du skal bruke de. Knekk de opp i biter og pynt kaken.

Jordbær Consommé

Ha jordbær og sukker i en bolle som du setter i vannbad. Sukkeret smelter og jorbærene avgir væske og smak. La det stå et par timer på lav temperatur, sil av og avkjøl. Server Consomméen ved siden av kaken. Lykke til og Enjoy!

 

KOKK: Ida Haveraaen

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.