Idalux

Idalux

Sjokoladekake med nøttebunn og sjokolademousse...

Christopher Sjuve
120 minutter
Kake

Ingredienser

Nøttebunn

4 stk

eggehvite

60 g

sukker

100 g

melis

2 ts

kakao

Sjokolademousse

6 stk

eggehvite

30 g

melis

1 ss

kakao

Jordbær consommé

50 g

sukker

Slik gjør du det:

Dette er en kraftig sjokolademousse på sprø nøttebunn, som serveres med en frisk Jordbær Consommé. Smaker himmelsk!
Nøttebunn
Grovhakk hasselnøttene i en matprosessor sammen med melis og kakao. Pisk eggehviten og sukker til marengs. Ven nøtteblandingen i marengsen med en slikkepott. Tegn av en rund form på 24 cm på et bakepapir. Smør røren i et tykt lag i det tegnede området. Stekk bunnen i midten av ovnen i 30 minutter. Avkjøl bunnen på bakepapiret.
Sjokolademousse
Bløtlegg gelatinen i kaldt vanm i 5 minutter. Knekk sjokoladen i biter og smelt den i vannbad sammen med smøret. Klem vannet ut av den oppbløtte gelatinen og rør den ut i det kokende vannet. Rør eggeplommene i sjokoladeblanding. Rør så inn vannet med gelatinen. Rør godt. Pisk eggehvite og sukker til marengs. Vend 1/3 av marengsen i sjokolademassen med en slikkepott, ven så inn resten.
Montering
Pensle innsiden av kakeringen du tegnet av isted med en nøytral olje. Sett kakeringen på en flat tallerken, hvis ikke det hører med en bunn til kakeringen din. Legg nøttebunnen i bunn og fyll på med sjokolademousse. Sett kaken i frysen i 2,5 time og så i kjøleskapet til du skal bruke den.
Marengspinner (Garnityr)
Forvarm stekeovnen til 150 Grader. Pisk en stiv marengs av eggehviter og sukker. Skjær inn melisen og kakaoen. Ha marengsen i en sprøytepose med en tyll på 1/2 cm. Sprøyt lange stenger på et bakepapir. Stek stengene med åpent trekk i ca. 30 minutter. Det kan hende de er litt myke når du tar de ut, men de stivner. Oppbevares i en tett kakeboks til du skal bruke de. Knekk de opp i biter og pynt kaken.
Jordbær Consommé
Ha jordbær og sukker i en bolle som du setter i vannbad. Sukkeret smelter og jorbærene avgir væske og smak. La det stå et par timer på lav temperatur, sil av og avkjøl. Server Consomméen ved siden av kaken. Lykke til og Enjoy!
KOKK: Ida Haveraaen