Ingefærøl

Ingefærøl

Det er morsomt å lage ingefærøl. Men, pass på så ikke flasken sprekker!

Oppskrift av: Øyvind Lie
1440 minutter

Slik gjør du det:

Dette er nok til 1,5 liter ingefærøl. Du trenger: en stor brusflaske på 1,5 liter en trakt sukker sitron tørrgjær fersk ingefær
Bruk en plastflaske, ikke glass. Ølet gjærer og det finnes en sjanse for at flasken kan eksplodere. Bruk trakten og hell sukker og gjær ned i flasken. Rist godt så det blander seg.
Riv ingefær, press sitronen og bland med en gaffel. Hell blandingen ned i flasken. Fyll etter med vann. La det være tre centimeter med luft på toppen av flasken.Vend flasken til alt sukkeret har løst seg opp.
Sett flasken lunt til har blitt hard å klemme på. Dette tar mellom ett og to døgn. Sett så flasken i kjøleskapet for å stoppe gjæringen. Her bør den stå ytterligere ett døgn før du åpner den. Lagre den i kjøleskapet slik at gjæringen ikke starter opp igjen. Det kan det være lurt å bruke tesil når du heller i det første glasset.
Ølet får en helt minimal alkoholprosent (ca 0,4%).