Ingers rugbrød - Nå kan du lage Ingers rugbrød helt selv!
Foto: Svein Brimi

Ingers rugbrød

Nå kan du lage Ingers rugbrød helt selv!

Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!
Print Download
Høyde (px): Bredde (px):
Ingredienser

1,3 kg fin sammalt hvete

200 g fin sammalt rug

200 g helkorn hvete

75 g gjær

2 ts salt, strøkne skjeer

9 dl kruskakli

1 dl linfrø

1 dl solsikkekjerner

1,8 l vann (ev. 1 liter skummelt melkt, søt eller sur og 1 liter vann)

Annonse

Slik gjør du det:

Blant alt det tørre, løs gjæren opp i litt av væsken og arbeid deigen godt.

Deigen skal være løs.

Forhev deigen i 1 time, slå deigen ned igjen og etterhev ytteligere 30 min.

Deigen slås ned igjen og helles/spas opp i smurte former.

Kan etterheves, men ikke lenger enn til at deigen har gått opp kant i kant med formen (ellers blir det lett hul skorpe).

Sett brødene inn i varm ovn.

La steke ved 220 grader (200 på varmluft) i underkant av 1 time.

Oppskrift:
Levert av:
Vurdering ( stemme)
/ 5
Trykk på stjernene for å gi din vurdering
Takk for din vurdering!

KOMMENTARER

Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.

Kanskje disse også frister?