FOTO: Marte Korsbrekke

© FOTO: Marte Korsbrekke

Oppskrifter med Buljong

Buljong er en smaksatt væske som ofte brukes som basis i supper og sauser, eller som varm drikke.  I sin alminnelige form er buljong et industriprodukt fremstilt av blant annet kjøtt-, fisk- eller grønnsaksekstrakt, proteinekstrakt, salt, fett, smaksforsterker, krydder og aromastoffer. Buljong selges i matforretninger i form av terninger, pulver eller i flytende form. Generelt finnes det fire hovedtyper buljong: Grønnsaksbuljong, kjøttbuljong, fiskebuljong og hønsebuljong.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

145.0 kcal   609.0 kJ

Fett 4.5 g (14 %)

Herav   mettede fettsyrer

Karbohydrat 9.0 g (29 %)

Herav sukkerarter   (mono og disakkarider)

Protein 17.0 g (55 %)

Les mer om BuljongSe alle artikler med emne Buljong