Buljong

Buljong

FOTO: Marte Korsbrekke

Buljong er en smaksatt væske som ofte brukes som basis i supper og sauser, eller som varm drikke.  I sin alminnelige form er buljong et industriprodukt fremstilt av blant annet kjøtt-, fisk- eller grønnsaksekstrakt, proteinekstrakt, salt, fett, smaksforsterker, krydder og aromastoffer. Buljong selges i matforretninger i form av terninger, pulver eller i flytende form. Generelt finnes det fire hovedtyper buljong: Grønnsaksbuljong, kjøttbuljong, fiskebuljong og hønsebuljong.

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

17 g (55 %)

Fett

4.5 g (14 %)

Karbohydrat

9 g (29 %)

Alle næringsstoffer

Vann

5 g

Kilojoule

609 kJ

Kilokalorier

145 kcal

Protein

17 g

Fett

4.5 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

9 g

Sukker

6 g

Kostfiber

0 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

0 µg

Vitamin D

0 µg

Tiamin

0.15 mg

Riboflavin

0.9 mg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

0 mg

Kalsium

40 mg

Jern

1.1 mg

Natrium

22000 mg

Kalium

1500 mg

Magnesium

120 mg

Sink

1.6 mg

Vi har 73 oppskrifter med Buljong