Foto: Colourbox

© Foto: Colourbox

Oppskrifter med Gluten

Gluten er en blanding av de to proteinene gliadin og glutenin. Gluten gjør det mulig for gjærbakst å heve seg fordi gluten danner et nettverk av små vegger som holder gass og vanndamp innesperret i deigen. Gluten fungerer også som bindemiddel i deigen og gjør den lettere å jobbe med. Gluten finnes i kornsortene hvete, bygg, rug, spelt og i noen andre plantearter i grasfamilien. Havre er i utgangspunktet glutenfritt, men kan bli forurenset gjennom landbruksproduksjonen som ved såing eller senere i produksjonsprosessen. Mel av mais, ris, hirse og bokhvete inneholder ikke gluten.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

352.0 kcal   1494.0 kJ

Fett 1.5 g (1 %)

Herav 0.2 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 71.6 g (84 %)

Herav sukkerarter 0.9 g (mono og disakkarider)

Protein 11.4 g (13 %)

Les mer om GlutenSe alle artikler med emne Gluten