Foto: istockphoto

© Foto: istockphoto

Oppskrifter med Tofu

Tofu, også kalt bønne-ost, er et tradisjonelt soyaprodukt med opphav i Asia. Tofu lages av soyamelk tilsatt et koagulerende middel som for eksempel syre (sitronsaft eller eddik). Massen som da samler seg siles, presses, kjøles og tilberedes/konserveres etter smak. Tofu har et høyt næringsinnhold, spesielt når det kommer til proteiner og til kalsium. Samtidig har det et veldig lavt fett- og kaloriinnhold, noe som gjør det til det ultimate næringsprodukt, både for vegetarianere og for kjøttetere. Tofu smaker veldig lite i seg selv, men tar til seg smakstilsetninger bemerkelsesverdig godt, og kan derfor brukes til så å si alt. Tofu finnes i like mange varianter. Det er verdt å merke seg forskjellen mellom silketofu og fast tofu. Silketofu har en veldig glatt konsistens, og fungerer godt i for eksempel vårruller og sauser. Fast tofu beholder formen under tilbereding, og har en helt annen konsistens og tyggemotstand.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

78.0 kcal   323.0 kJ

Fett 4.2 g (32 %)

Herav 0.5 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 0.6 g (4 %)

Herav sukkerarter 0.3 g (mono og disakkarider)

Protein 8.1 g (62 %)

Les mer om TofuSe alle artikler med emne Tofu