Foto: Erik Hannemann

© Foto: Erik Hannemann

Oppskrifter med Aioli

Aioli er en kald saus fra nordøstre Spania og områdene rundt Katalonia og Valencia. Sausen består vanligvis av hvitløk, egg, salt, sitronsaus eller eddik og olivenolje. Det finnes en rekke varianter. Aioli nytes gjerne til tapas, grillet eller stekt kjøttmat. Kan også brukes som dipp.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

360.0 kcal   1490.0 kJ

Fett 31.5 g (62 %)

Herav 4.7 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 18.1 g (35 %)

Herav sukkerarter 15.6 g (mono og disakkarider)

Protein 1.0 g (1 %)