Bearnaisesaus
Erik Hannemann
Béarnaisesaus er en klassisk, fransk saus i hollendés-familien. Bearnéssausen skiller seg fra holladessausen i smak og styrke. Sausen er laget av eggeplomme og smør og kan være vanskelig å lage fordi den så lett skiller seg ved for høy temperatur. Bearnéssaus smaksettes ved å koke inn hvitvin og eddik med urter og krydder, deriblant estragon, pepper og sjarlottløk. Sausen er spesielt populær til grillet oksekjøtt.
Viktige næringsstoffer
Protein
2.5 g (8 %)
Fett
21 g (70 %)
Karbohydrat
6.5 g (21 %)
Alle næringsstoffer
Vann
68 g
Kilojoule
930 kJ
Kilokalorier
225 kcal
Protein
2.5 g
Fett
21 g
Mettet
3.1 g
Enumettet
4.7 g
Flerumettet
12.3 g
Kolesterol
0 mg
Karbohydrat
6.5 g
Sukker
1 g
Kostfiber
0 g
Alkohol
0 g
Retinol
0 µg
Tiamin
0.03 mg
Riboflavin
0.07 mg
Vitamin B12
0 µg
Vitamin C
0 mg
Kalsium
45 mg
Jern
0.1 mg
Natrium
400 mg
Kalium
80 mg
Magnesium
5 mg
Sink
0.2 mg
Selen
0 µg