Bearnaisesaus

Bearnaisesaus

Erik Hannemann

Béarnaisesaus er en klassisk, fransk saus i hollendés-familien. Bearnéssausen skiller seg fra holladessausen i smak og styrke. Sausen er laget av eggeplomme og smør og kan være vanskelig å lage fordi den så lett skiller seg ved for høy temperatur. Bearnéssaus smaksettes ved å koke inn hvitvin og eddik med urter og krydder, deriblant estragon, pepper og sjarlottløk. Sausen er spesielt populær til grillet oksekjøtt.

Viktige næringsstoffer

Protein

2.5 g (8 %)

Fett

21 g (70 %)

Karbohydrat

6.5 g (21 %)

Alle næringsstoffer

Vann

68 g

Kilojoule

930 kJ

Kilokalorier

225 kcal

Protein

2.5 g

Fett

21 g

Mettet

3.1 g

Enumettet

4.7 g

Flerumettet

12.3 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

6.5 g

Sukker

1 g

Kostfiber

0 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Tiamin

0.03 mg

Riboflavin

0.07 mg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

0 mg

Kalsium

45 mg

Jern

0.1 mg

Natrium

400 mg

Kalium

80 mg

Magnesium

5 mg

Sink

0.2 mg

Selen

0 µg

Vi har 3 oppskrifter med Bearnaisesaus