Foto: Crestock

© Foto: Crestock

Oppskrifter med Beurre blanc

Beurre blanc er en saus laget på smør med smak av løk, hvitvin og hvitvinseddik. Kommer av fransk og betyr«hvitt smør». Kokken Clémence Lefeuvre oppfant visstnok beurre blanc helt tilfeldig, på begynnelsen av 20-tallet. Hun skulle lage en bearnaise-saus, men glemte estragon og eggeplommer.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

72.0 kcal   301.0 kJ

Fett 2.6 g (17 %)

Herav   mettede fettsyrer

Karbohydrat 8.2 g (55 %)

Herav sukkerarter   (mono og disakkarider)

Protein 3.9 g (26 %)

Les mer om Beurre blancSe alle artikler med emne Beurre blanc