Foto: Petter Berg HM Foto

© Foto: Petter Berg HM Foto

Oppskrifter med Tonic

Tonic ble opprinnelig produsert som medisin mot malaria, og var først kun kullsyreholdig vann blandet med kinin. Det er altså kinin (quinine, på engelsk) som setter smak på tonic. Kinin finnes naturlig i en treslekt, Cinchona pubescens, som stammer fra Sør-Amerika. Det er faktisk nasjonaltreet både i Peru og Ecuador. Trærne vokser høyt over havet og kan bli opptil 20 meter høye. Det er i barken på disse trærne man finner kinin - og kinin er det som setter smak på tonic. Tonic brukes i dag i mange cocktails, spesielt ginbaserte drikker, som for eksempel gin og tonic. Tonic med tilsatt smak av sitron eller lime er som regel kjent som bitter lemon eller bitter lime.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

1.0 kcal   5.0 kJ

Fett 0.0 g (0 %)

Herav 0.0 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 0.3 g (100 %)

Herav sukkerarter 0.3 g (mono og disakkarider)

Protein 0.0 g (0 %)

Les mer om TonicSe alle artikler med emne Tonic