Foto: Clotilde Dusoulier

© Foto: Clotilde Dusoulier

Oppskrifter med Ansjos

Ansjos er en sildelignende fisk, men kjennes lett fra andre sildefisker på den kjegleformede snuten som springer frem foran underkjeven. Ansjos blir opptil 20 cm lang. Siden midten av 1990-tallet har forekomsten av ansjos økt i Nordsjøen. Ansjosen er svært vanlig i Middelhavet der den forekommer i store stimer på 10–150 m dyp. Den er der en viktig matfisk  som ofte saltes (sardeller) eller kryddersaltes. Ansjos må ikke forveksles med norsk «ansjos», laget av brisling.

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

14.0 kcal   59.0 kJ

Fett 0.0 g (0 %)

Herav   mettede fettsyrer

Karbohydrat 4.0 g (100 %)

Herav sukkerarter   (mono og disakkarider)

Protein 0.0 g (0 %)

Les mer om AnsjosSe alle artikler med emne Ansjos