Klippfisk

Klippfisk

Foto: Alf Börjesson/Eksportrådet for fisk

Klippfisk er fisk, oftest torsk, som først blir saltet i kar i to uker, da vil den lake seg. Etterpå stables den med salt mellom lagene og ligger tørt slik at laken renner av. Etter to uker er den saltmoden, og ferdig saltet fisk blir så tørket i en tørketunell eller et tørkekammer. Klippfisk er et langt mer foredlet produkt enn tørrfisk som tørkes ute i vinden, og ikke er tilsatt salt.  

Viktige næringsstoffer

Protein

37.8 g (97 %)

Fett

1 g (2 %)

Karbohydrat

0 g (0 %)

Alle næringsstoffer

Vann

40 g

Kilojoule

680 kJ

Kilokalorier

160 kcal

Protein

37.8 g

Fett

1 g

Mettet

0 g

Enumettet

0 g

Flerumettet

0.4 g

Kolesterol

152 mg

Karbohydrat

0 g

Stivelse

0 g

Mono+Disakk

0 g

Sukker

0 g

Kostfiber

0 g

Alkohol

0 g

Retinol

42 µg

Beta-karoten

0 µg

Vitamin A

42 RAE

Vitamin D

2.4 µg

Vitamin E

0.6 alfa-TE

Tiamin

0.27 mg

Riboflavin

0.23 mg

Niacin

2.4 mg

Vitamin B6

0.86 mg

Folat

25 µg

Vitamin B12

3.6 µg

Vitamin C

0 mg

Kalsium

80 mg

Jern

1.6 mg

Natrium

7027 mg

Kalium

1458 mg

Magnesium

133 mg

Sink

1.6 mg

Selen

148 µg

Kobber

0.18 mg

Fosfor

300 mg

Vi har 32 oppskrifter med Klippfisk