Foto: Alf Börjesson/Eksportrådet for fisk

© Foto: Alf Börjesson/Eksportrådet for fisk

Oppskrifter med Klippfisk

Klippfisk er fisk, oftest torsk, som først blir saltet i kar i to uker, da vil den lake seg. Etterpå stables den med salt mellom lagene og ligger tørt slik at laken renner av. Etter to uker er den saltmoden, og ferdig saltet fisk blir så tørket i en tørketunell eller et tørkekammer. Klippfisk er et langt mer foredlet produkt enn tørrfisk som tørkes ute i vinden, og ikke er tilsatt salt.  

Vit hva du spiser

Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer informasjonen om oppskriftene. Merk at næringsinnholdet i noen tilfeller ikke vil kunne regnes ut nøyaktig.

+ Se alt næringinnhold

Næringsinnhold pr. 100g

160.0 kcal   680.0 kJ

Fett 1.0 g (2 %)

Herav 0.0 g mettede fettsyrer

Karbohydrat 0.0 g (0 %)

Herav sukkerarter 0.0 g (mono og disakkarider)

Protein 37.8 g (97 %)

Les mer om KlippfiskSe alle artikler med emne Klippfisk